Zelfrealisatie door liefde

04/12/2024 19:30
Afdeling : Tak Vrede, Kollekasteel, Groenestaakstraat 66-68, 9030 Mariakerke
Activiteit : Studie

Dit boekje, geschreven door I.K. Taimni, bevat een oude hindoeïstische verhandeling bestaande uit eenentachtig sutra’s of kernverzen en hun toelichting, omtrent de aard van het pad van devotie (bhakti yoga) tot God.

In de Indiase mythologie is Narada een van de zeven rishi’s of zieners. Aan hem wordt de uitvinding van de vina of luit toegeschreven. Het meest bekend is hij geworden door zijn verhandeling over devotie, de Bhakti Sutra, de tekst die we zullen lezen en samen uitdiepen aan de hand van de commentaren van I.K. Taimni. We gaan op ontdekkingstocht naar de aard van de liefde in haar uitdrukkingsvorm van de liefde tot God.

De Bhakti Sutra van Narada schetst de omtrekken van enkele treffende kenmerken van het pad van toewijding of liefde en wordt beschouwd als een soort handleiding voor hen die God door middel van de kracht van de liefde willen naderen.

Iedereen van harte welkom!

Deze activiteit is geheel gratis bij te wonen. Toch wordt vanuit het Kollekasteel gevraagd dat elke deelnemer 2 consumpties nuttigt. dit als deelname in de kosten.

Verdere informatie is te bekomen via mail eb.muigleb-st@ederv.kat of via GSM 0486 631 997